ZF 24

Bagajul, asul din mâneca transportatorilor rutieri de persoane în bătălia cu avioanele low-cost. Acciza la carburanţi macină profitul Atlassib. Traficul a crescut cu 8%

Atlassib are o flotă de 170 de autocare ce operează pe 37 de linii externe

Atlassib are o flotă de 170 de autocare ce operează pe 37 de linii externe

Autor: Mirabela Tiron

13.09.2014, 12:18 365
Compania Atlassib din Sibiu, liderul pieţei de transport rutier internaţional de persoane, a transportat în primul semestru peste 300.000 de pasageri, în creştere cu 7-8% faţă de perioada similară a anului trecut.
 
„Şi veniturile au crescut în primele şase luni cu acelaşi procent. Cererea pentru deplasările cu autocarul a fost mai mare ca anul trecut. Italia şi Spania rămân principalele ţări spre care transportăm pasageri“, a spus Daniel Micu, direc­torul general al Atlassib. Micu a men­ţio­nat că rezul­tatele sunt în linie cu cele bugetate.
 
Compania Atlassib este de­ţi­nută de omul de afaceri Ilie Cara­bu­lea (aflat în arest şi acuzat de cum­pă­rare de in­fluenţă şi dare de mită în dosarul „Car­patica“).
 
Anul trecut, Atlassib a transportat 600.000 de persoane pe curse spre des­ti­naţii externe. Compania a avut o cifră de afaceri de 253 mil. lei (57,5 mil. euro) faţă de 260 mil. lei (59 mil. euro) în 2012, po­trivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Cel mai mare transportator ru­tier interna­ţio­nal de persoane şi-a crescut anul trecut pro­fitul net de şapte ori, până la 14,8 mil. lei (3,4 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO