ZF 24

Banca Mondiala lanseaza noua Strategie de Parteneriat cu Romania

17.07.2009, 10:14 19

Banca Mondiala (BM) a lansat, joi, noua Strategie de Parteneriat cu Romania, documentul elaborat in urma unor consultari cu Guvernul stabilind conditiile care vor sta la baza activitatii institutiei financiare pe piata locala in perioada 2009-2013 si sprijin pentru combaterea crizei, informeaza Mediafax.

“Avand in vedere presiunea uriasa exercitata de criza financiara globala asupra economiei si societatii din Romania, aceasta strategie stabileste modalitatile prin care Banca Mondiala va sprijini eforturile pe care Romania le va face pentru a-si restabili sursele de crestere durabila si echitabila, astfel incat sa iasa din criza pe pozitii mai puternice, reducand in acelasi timp impactul imediat pe care criza il are asupra celor saraci”, se arata intr-un comunicat al instituiei internationale.

Pe scurt, strategia discutata joi de Consiliul Directorilor BM va pune accent pe reformarea sectorului public, va incuraja cresterea si competitivitatea si va promova incluziunea sociala.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO