ZF 24

Bank of London&The Middle East - prima banca interesata sa opereze in Romania conform legii islamice

11.09.2007, 17:48 25

Bank of London&The Middle East, inregistrata in Marea Britanie, este prima institutie de credit care ar putea desfasura in Romania operatiuni in conformitate cu legea islamica, Sharia, unde una dintre regulile de baza este interzicerea perceperii de dobanzi, informeaza Mediafax.

Principalul actionar al Bank of London&The Middle East este institutia kuweitiana de credit Boubyan Bank, care controleaza 20% din capital.

Banca intentioneaza sa desfasoare in Romania toata gama de servicii permise pentru institutiile inregistrate in Uniunea Europeana.

Sharia reprezinta un sistem de legi inspirat din invatamintele Coranului, cartea de capatai a lumii musulmane, care priveste atat viata politica si sociala, cat si pe cea economica din tarile musulmane.

In ultimii zece ani, bancile islamice au inregistrat cresteri anuale de 10-15% si au inceput sa-si extinda operatiunile, astfel ca in prezent desfasoara operatiuni in mai mult de 50 de state.

Mai multe informatii pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO