ZF 24

Boc vrea un pasaj subteran care să traverseze centrul Clujului, parte a unui proiect de 100 mil. euro

Boc vrea un pasaj subteran care să traverseze centrul...

Autor: Laurentiu Cotu

10.01.2013, 17:28 2011

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, are în plan realizarea în oraş a unui pasaj subteran pe o lungime de 1 km, de pe Calea Moţilor până pe strada 21 Decembrie, cu ramificaţii spre gară şi spre Calea Turzii. Investiţia în realizarea acestui tunel, în zona centrală a oraşului Cluj-Napoca, precum şi a unui parking subteran este estimată la circa 100 mil. euro, însă o sumă importantă din bani ar putea fi accesată prin fonduri europene.

’’Este vorba despre un pasaj subteran, aşa cum există în majoritatea oraşelor europene, în lungime de 1 kilometru şi de un parking, care să decongestioneze traficul din zona centrală şi să permită transformarea centrului Clujului în zonă pietonală’’, a declarat Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca. Potrivit municipalităţii din Cluj-Napoca, în perioada următoare acest proiect va fi supus dezbaterii publice.

Un alt proiect al primăriei Cluj-Napoca pentru acest an este centura de sud a municipiului, care să scoată traficul din zona centrală a oraşului şi să permită conexiunile cu celelalte cartiere ale Clujului. Potrivit primarului din Cluj-Napoca, construcţia centurii de sud a oraşului, pe o distanţă de 16 km, s-ar putea realiza prin fonduri europene.

laurenţiu.cotu@zf.ro       

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO