ZF 24

Ce se întâmplă dacă cineva care a optat pentru schema guvernului de înjumătăţire a ratelor îşi pierde locul de muncă sau îi creşte salariul

Autor: Octavian Calei

06.02.2014, 15:31 940

Ministrul Bugetului, Liviu Voinea, a explicat joi la ZF Live mai multe aspecte legate de măsura care permite reducea la jumătate ratele românilor care au întârziere de maxim 90 de zile şi cu venituri până în 1.600 de lei dacă aceştia optează pentru restructurarea creditului.

Una dintre principalele necunoscute ale schemei propuse de guvern a fost schimbarea situaţiei unui beneficiar, şi anume dacă nu se mai încadrează din punct de vedere al salariului – dacă acesta îi creşte peste limita de 1.600 de lei, sau dacă îşi pierde locul de muncă.

„Trebuie să se încadreze la data intrării în schemă şi se referă la stocul de credite nu la fluxul de credite noi. Dacă îşi pierde locul de muncă, rămâne în schemă dar nu va mai putea primi credit fiscal”, a spus Voinea la ZF Live.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO