ZF 24

Cea mai mare achiziţie a anului din domeniul tech: Americanii de la Cisco vor cumpăra firma de securitate cibernetică Splunk pentru 28 de miliarde de dolari

Cea mai mare achiziţie a anului din domeniul tech:...

Autor: Andrei Şerbănescu

22.09.2023, 11:40 190

Cisco Systems a acceptat joi să cumpere firma de securitate cibernetică Splunk (SPLK.O) pentru aproximativ 28 de miliarde de dolari, pentru a-şi consolida afacerea de software şi pentru a profita de boom-ul inteligenţei artificiale, raportează Reuters.

Cea mai mare tranzacţie tehnologică a anului va contribui la reducerea dependenţei Cisco faţă de afacerea sa masivă cu echipamente de reţea, care a suferit în ultimii ani din cauza problemelor legate de lanţul de aprovizionare şi a încetinirii cererii post pandemice.

„Ceea ce vă dă convingere este faptul că aducem împreună două companii în jurul securităţii şi observabilităţii, care sunt două dintre cele mai importante domenii pentru clienţii noştri, domenii în care este puţin probabil să se reducă cheltuielile", a declarat Chuck Robbins, CEO-ul Cisco, într-un interviu acordat Reuters.

Sub conducerea lui Robbins, Cisco a încercat de-a lungul anilor să îşi reducă dependenţa tradiţională de hardware şi şi-a dublat pariurile în software şi servicii prin intermediul unor tranzacţii.

Splunk este cunoscută pentru punctele sale forte în domeniul observabilităţii datelor, care ajută companiile să îşi monitorizeze sistemele pentru riscurile de securitate cibernetică şi alte ameninţări. Compania operează un model de preţuri pe bază de abonament pentru clienţi.

Cele două companii au purtat discuţii de fuziune în trecut, dar acestea au eşuat, a relatat anterior Reuters.

Cisco a oferit 157 de dolari în numerar pentru fiecare acţiune Splunk, ceea ce reprezintă o primă de 31% faţă de ultimul preţ de închidere al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO