ZF 24

Cea mai mare berărie din sud-estul Europei se deschide vineri în Herăstrău. GALERIE FOTO

.

.

Autor: Cristina Roşca

10.09.2014, 11:01 19933

Berăria H, controlată de Iulian Stanciu, unul dintre acţionarii eMag şi unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria IT, împreună cu alţi doi antreprenori români, se va deschide vineri, 12 septembrie în Parcul Herăstrău în locul Pavilionului H, un cunoscut centru comercial, precursorul mallurilor din ziua de astăzi. Localul va avea o echipă de 130 de oameni. Berăria trebuia deschisă iniţial în perioada iunie-iulie, însă apoi deschiderea a fost amânată până în toamnă.

Berăria este deţinută, potrivit ultimelor informaţii, de Vlad Dumitru, cu un pachet de 50% din acţiuni, alături de Iulian Stanciu (25%) şi Ioana Iancu (25%). Vlad Dumitru a fost directorul general şi unul dintre acţionarii (50% din acţiuni) importatorului şi distribuitorului de produse IT Combox Delivery, în cadrul căreia actuala Network One Distribution (compania lui Iulian Stanciu) a preluat un pachet de acţiuni

(50%) în 2008. Dumitru a ieşit din acţionariat acum doi ani, potrivit propriilor afirmaţii. Astfel, după Combox Delivery, Berăria H reprezintă al doilea parteneriat dintre Stanciu şi Dumitru.

Cei trei acţionari au anunţat la începutul anului că vor să deschidă cea mai mare berărie din România şi din Estul Europei care va număra circa 2.000 de locuri. Localul va fi amplasat în Pavilionul H, cunoscutul centrul comercial din Parcul Herăstrău deţinut de Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte.

Dumitru preciza anterior că a ales parcul Herăstrău pentru că are potenţial pe zona de restaurante. În zona unde va fi amplasată berăria mai există clubul BoA, cafeneaua-restaurant Hard Rock Cafe (în cadrul căreia indirect este acţionar, potrivit ultimelor informaţii ZF, Puiu Popoviciu) şi mai multe businessuri locale de mici dimensiuni. Pe cealaltă latură a lacului – pe lângă Şoseaua Nordului – s-au dezvoltat mai multe afaceri în domeniul restaurantelor precum Casa di David sau Ristorante Il Calcio. Acestea au targetat persoanele cu venituri peste medie, la fel ca şi Hard Rock Cafe.

Dumitru spunea anterior că nu se va orienta către acelaşi tip de client, mai ales că berăria H va avea 2.000 de locuri. El precizează va fi un local care se va adresa tuturor segmentelor de clienţi.

Stanciu şi partenerii săi au investit în amenajare circa 2,5 milioane de euro, banii provenind din fonduri proprii, împrumuturi bancare şi leasinguri potrivit informaţiilor furnizate anterior de antreprenori. Localul va funcţiona atât ca berărie-restaurant dar va găzdui şi concerte şi piese de teatru.

Cei trei antreprenori ar putea plăti o chirie de 300-600.000 de euro pe an pentru spaţiul ce măsoară 4.300 mp înăuntru şi peste 3.000 mp afară - parcare şi terasă, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă.

Clădirea Pavilionului H, un precursor al mallurilor de astăzi, a găzduit până în luna februarie zeci de magazine de haine, accesorii şi alimente. Clădirea este deţinută de Băneasa Investments, firmă controlată de oamenii de afaceri locali Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte. Pavilionul H, construit în anii ’50 în apropiere de Piaţa Presei Libere pentru a servi drept sală de expoziţie pentru obiecte de mărimi mari, a fost transformat la începutul anilor ’90 în centru comercial, unde zeci de mici comercianţi şi-au stabilit sediul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO