ZF 24

Cea mai scumpa campanie electorala din istorie isi asteapta castigatorul

Cea mai scumpa campanie electorala din istorie isi asteapta castigatorul
02.11.2008, 20:31 18

Peste 2,4 miliarde de dolari a costat per total cursa pentru Casa Alba - estimeaza Centrul pentru Politici Responsabile - ea devenind astfel cea mai scumpa campanie din istoria Statelor Unite ale Americii. Marti americanii nu-si vor alege numai presedintele, dar si noii membrii ai Camerei Reprezentantilor si o treime din senatori.
Prezentat adesa ca un amerstec de Martin Luther King si John F. Kennedy, Barack Obama va scrie o pagina din istoria Statelor Unite ale Americii, daca va castiga alegerile din 4 noiembrie, devenid primul presedinte afro-american al tarii. Personaj exotic pe scena politica americana, Obama are o poveste de viata care impresioneaza de fiecare data.
De cealalta parte, viata lui John McCain (71 de ani) pare desprinsa dintr-un scenariu de film: a luptat in Vietnam, a fost prizonier, torturat si s-a intors in America cu gandul de a o schimba. Curajul, patriotismul si experienta sunt virtutile pe care McCain mizeaza acum in campania sa pentru alegerile prezindentiale. Care sunt atu-urile lui in lupta cu energicul Barack Obama, care este favoritul acestei curse electorale, cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO