ZF 24

Cei mai mari 20 de benzinari particulari au avut afaceri de peste 400 de milioane de euro

Autor: Roxana Petrescu

21.08.2014, 17:01 953

Firme precum Smart Diesel, Turist Service, Rombeer Crîngaşu sau Alascom, conduse de oameni de afaceri puţin cunoscuţi, se încăpăţânează de ani de zile să reziste în umbra unor firme precum Petrom, Rompetrol, Lukoil sau MOL, pe o piaţă a carburanţilor de circa 9,5 miliarde de euro, care continuă însă să scadă.

Cei mai mari 20 de ben­zinari particulari din România au avut anul trecut afaceri de peste 400 de milioane de euro şi un profit net cu­mulat de 5,5 mili­oane de euro. Odată cu intrarea unor noi jucători, Gazprom şi SOCAR, care au susţineri financiare puternice, micile benzinării se transformă şi în ţinte de achiziţii. Care sunt însă cei mai mari 20 de benzinari particulari care stau în calea celor mari?

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, cel mai mare lanţ de benzinării independent este Smart Diesel, un business de aproape 83 de milioane de euro anul trecut. Clasamentul a fost realizat în funcţie de cifra de afaceri pe 2013 pentru companiile al căror obiect de activitate este comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate.

Cel mai mare acţionar al acestei firme este o altă companie, Transport Service Group, dar şi mai multe persoane fizice, unele dintre ele regăsindu-se şi în acţionariatul Transport Service Group. Compania le propune marilor transportatori un sistem de carduri pentru alimentarea cu carburant, dar şi o reţea de staţii amplasate pe rutele tranzitate de transportatori, care au şi un acces facil pentru vehiculele de mare tonaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO