ZF 24

CFR Calatori, venituri in scadere cu 14% din vanzarea de bilete

07.10.2009, 12:50 25

Veniturile companiei CFR Calatori din vanzarea de bilete au fostin scadere cu 14% in luna august fata de aceeasi perioada a anuluitrecut, potrivit lui Razvan Stoica, directorul general alcompaniei. Compania a inregistrat in primul semestru o scadere atraficului de 13%, din cauza lucrarilor de pe tronsoaneleBucuresti-Constanta si Campina-Predeal, dar si a crizei financiare,ceea ce a dus la diminuarea veniturilor din transportul public cu11,9% si la pierderi de 28 mil. euro.

"Subventia pe care am primit-o de la stat reprezinta doar 35% dincostul biletului in timp ce media europeana este de 60%", a spusel, adaugand ca pretul biletelor nu va creste, in ciuda faptului caaceste tarife au ramas la nivelul celor din 2007. In acest an,guvernul a acordat CFR Calatori o subventie de aproximativ 900milioane lei. Piata transportului feroviar de calatori din Romaniatrebuie liberalizata de anul viitor, dupa cum prevede o directivaeuropeana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO