ZF 24

Concurenţa analizează preluarea Repower Furnizare România de MET Holding AG

Concurenţa analizează preluarea Repower Furnizare...

Autor: Roxana Rosu

08.09.2016, 14:42 319

Această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei, a anunţat instituţia.

Met Holding AG, Elveţia, compania mamă agrupului MET, este prezent în zece state europene, cu aproape 400 de angajaţi permanenţi în Austria, Croaţia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Elveţia, Turcia şi Marea Britanie. Grupul MET desfăşoară activităţi comerciale în domeniul gazelor naturale, energiei electrice, petrolului, GPL.

Filiala sa din România, MET Romania Energy Trade SRL este activă pe pieţele concurenţiale de furnizare a gazelor naturale şi energiei electrice.

Repower Furnizare România SRL este o companie activă pe piaţa concurenţială a furnizării de energie electrică din România. Elveţienii de la grupul energetic Repower, un business de 1,8 miliarde de euro, au vândut afacerea din România către un alt grup elveţian, MET Group, specializat în tradingul cu energie, gaze şi produse petroliere. Pe plan local, Repower Furnizare România este un business de 115 milioane de euro.

Printre cei mai importanţi clienţi ai Repower se numără Mega Image, Nestlé, British American Tobacco sau Athénée Palace Hilton, conform ultimelor informaţii disponibile.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO