ZF 24

Constructia gazoductului Nabucco trebuie urgentata, sustin oficiali europeni

14.09.2007, 18:28 9

Lucrarile de constructie a conductei de gaze Nabucco trebuie urgentate, intrucat Uniunea Europeana are nevoie sa-si diversifice sursele de energie si sa-si reduca dependenta fata de importurile din Rusia, au apreciat participantii la o conferinta organizata vineri la Budapesta, citati de Reuters, si preluati de Mediafax.

"Gazele nu mai reprezinta doar o sursa de energie termica, ci o problema de securitate nationala", a declarat premierul ungar Ferenc Gyurcsany.

Gazoductul Nabucco va avea o lungime de 3.300 de kilometri si va transporta gaze din regiunea caspica si pana in Europa Centrala.

Inceperea lucrarilor de constructie a fost amanata de mai multe ori, in conditiile in care cei cinci membri ai consortiului care realizeaza proiectul discuta inca anumite detalii, in special sursa de provenienta a gazelor si finantarea.

Consortiul, din care fac parte companiile OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgargaz(Bulgaria) si Botas (Turcia), a purtat negocieri pentru acceptarea unui nou membru cu grupurile RWE si Gaz de France.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO