ZF 24

Consumul de energie nu-si revine: septembrie, -11,4%

30.09.2009, 17:50 21

Consumul de energie electrica si-a continuat scaderea, lasfarsitul lunii septembrie, acesta fiind cu 11,4% mai miccomparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelorTranselectrica.

In august scaderea a fost de 11,3%, cea mai puternica scadere aconsumului de energie electrica inregistrata la nivel national dela inceputul anului fiind in luna aprilie. Atunci consumul deelectricitate a scazut cu 14 comparativ cu aceeasi luna a anuluitrecut.

Consumul de energie electrica este considerat un barometru promtal evolutiei unei economii, acesta crescand in perioadale deevolutie pozitiva a economiei si scazand in perioadele derecesiune. Cea mai importanta caracteristica a consumului deenergie in diagnosticarea starii unei economii este faptul caacesta poate fi masurat zilnic, informatiile fiind prezentate chiarpe site-ul Transelectrica, transportatorul national de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO