ZF 24

Contributiile la fondurile private de pensii vor fi virate de Casa Nationala de Pensii

28.09.2007, 00:03 12

Contributiile pentru pensia privata vor fi virate fondurilor de pensii de catre Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS), institutie care va suplimenta personalul cu 400 de posturi, potrivit unei ordonante de urgenta aprobata ieri de Guvern, informeaza Mediafax.

Legislatia in vigoare stabilea atributii si pentru Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru plata sumelor cuvenite de fondurile private de pensii.

Guvernul a mai decis si majorarea procentului comisionului de administrare perceput de CNPAS pentru acoperirea cheltuielilor privind organizarea si functionarea sistemului public.

Astfel, aceste cheltuieli vor fi acoperite din bugetul asigurarilor sociale de stat in limita unui procent de 4%, in timp ce acest procent era de 3% inainte de aceasta modificare. Procentul de 4% va acoperi cheltuielile cu gestionarea afilierii la fondurile private de pensii si virarea sumelor necesare din asigurarile individuale catre aceste fonduri.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO