ZF 24

Depozit, cont de economii sau cont curent? Cum e mai bine sa va tineti banii?

Depozit, cont de economii sau cont curent? Cum e mai bine sa va tineti banii?
30.04.2010, 10:38 1016

Modalitatile de economisire oferite de bancile romanesti suntmultiple. Important este sa stiti foarte bine ce nevoi aveti pentrua face alegerea cea mai potrivita. De exemplu, daca va simtiti instare sa puneti la banca o anumita suma de bani si sa nu umblati laei, atunci alegeti un depozit. Daca vreti sa aveti oricand acces labani, atunci alegeti contul de economii sau contul curent cu odobanda avantajoasa.

Depozitul este pentru strangatori. Adica aveti o suma de bani sisunteti dispus sa uitati de ea pentru o perioada de catevasaptamani pana la doi, trei ani, timp in care se acumuleazadobanda.

Pentru a va face un depozit trebuie sa aveti la dispozitie osuma minima, care difera in functie de banca. Odata depusi acestibani, nu mai puteti retrage sau adauga noi sume, fara sa pierdetirandamentul.

Contul de economii este mai flexibil decat un depozit, in sensulca puteti umbla la bani atunci cand vreti, nu are o perioadadeterminata, asa cum este si cazul unui cont curent, dar trebuieprecizat ca nu puteti face plati din acest cont, ca dintr-unulcurent, ci doar sa depuneti, sa incasati sau sa retrageti anumitesume.

Daca nu aveti toti banii si stiti ca peste o anumita perioada detimp vei vrea sa ii depuneti la banca, in loc sa va chinuiti safaceti mereu un alt depozit, mai bine va faceti un cont deeconomii, unde ii depuneti sau de unde ii scoateti cand vreti, farapenalizare.

Daca nu vreti sa fiti legat in niciun fel de anumite conditii,atunci va puteti face un cont curent, la care aveti dobandaapropiata de cea a unui depozit. Bineinteles, nu toate bancileofera un astfel de produs.

Despre modalitatea cea mai buna pentru pastrareabanilor si ofertele bancilor din Romania pe acestsegment cititi pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO