ZF 24

Depozitarul Central cere avizul CNVM pentru interconectarea cu institutiile din strainatate

27.09.2007, 17:34 15

Depozitarul Central a inceput procedurile de conectare la reteaua globala a institutiilor similare internationale, finalizarea procesului urmand sa faciliteze listarea companiilor straine, precum Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, la Bursa de Valori Bucuresti, informeaza Mediafax.

Depozitarul Central a transmis Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) o solicitare de obtinere a aprobarii prealabile pentru conectarea la reteaua internationala, a declarat directorul general al societatii, Adriana Tanasoiu.

"Prima faza a proiectului prevede stabilirea unei conexiuni mixte cu Clearstream Banking si Citibank Londra. Inainte de a semna contractele cu Clearstream Banking si Citibank Londra, avem nevoie de o aprobare prealabila de la CNVM. Reprezentantii Comisiei au solicitat informatii suplimentare, pe care le vom transmite. Procesul este in curs", a afirmat Tanasoiu.

Potrivit reprezentantilor CNVM, datele suplimentare solitate se refera la mecanismele de decontare a operatiunilor transfrontaliere.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO