ZF 24

Dezvăluiri în exclusivitate despre RCS&RDS: câţi clienţi are şi cine sunt acţionarii din umbră

Dezvăluiri în exclusivitate despre RCS&RDS: câţi...

Autor: Adrian Seceleanu

19.11.2013, 21:00 23488

Compania RCS&RDS, controlată de antreprenorul român Zoltan Teszari din Oradea, a câştigat în doi ani şi jumătate aproximativ o jumătate de milion de clienţi noi pentru serviciile de internet fix, ajungând astfel să controleze o jumătate din acest segment al pieţei de comu­nicaţii, cu peste 1,6 milioane de abonamente.

Informaţiile apar în prospectul emisiunii de obligaţiuni lansat în această lună prin care compania a împrumutat 450 mil. euro de pe pieţele internaţionale, document care a fost văzut de ZF.

În anul 2009, compania avea 36% din piaţa de servicii de internet din Ro­mânia, faţă de 46,7% la finele anului trecut.

Aceste informaţii sunt publicate în premieră absolută, în con­diţiile în care compania nu a mai oferit aceste informaţii de la în­ce­pu­tul anului 2010, atunci când, de asemenea, avea în plan lansarea unei emisiuni de obliga­ţiuni pe pieţele financiare globale.

Prospectul emisiunii de obligaţiuni văzut de ZF arată şi că RCS&RDS a ajuns la un portofoliu de aproape 2,4 milioane de clienţi pentru serviciile de cablu TV, respectiv o cotă de peste 61% din piaţa locală CATV. În luna decembrie 2012, RCS&RDS avea 2,3 milioane de abonaţi la serviciile CATV din 3,8 milioane cât număra întreaga piaţă.

Anul trecut, RCS&RDS a înregistrat venituri aproximativ egale, de circa 130 mil. euro, atât din serviciile de internet fix, cât şi din cele de cablu TV, potrivit datelor din prospectul de emisiune. România a generat anul trecut venituri de 400 mil. euro pentru RCS&RDS, fiind astfel cea mai mare operaţiune a companiei.  RCS&RDS a avut anul trecut o cifră de afaceri de 623,8 mil. euro, o pierdere netă de 20,4 mil. euro şi un profit operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 246,6 mil. euro.

În primul semestru din acest an, compania a obţinut venituri de 314,6 mil. euro, o pierdere netă de 0,9 mil. euro şi un profit operaţional (EBITDA) de 133,5 mil. euro.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO