ZF 24

Euro a atins astazi un nou nivel record fata de moneda americana

Euro a atins astazi un nou nivel record fata de moneda americana
25.09.2007, 20:53 12

Moneda europeana a atins astazi un nou nivel record, de 1,453 dolari pe unitate, intrucat dolarul a continuat sa scada in urma publicarii unui raport care arata ca increderea consumatorilor din SUA a scazut, in septembrie, aproape de nivelul minim din ultimii doi ani, informeaza Mediafax.

Euro s-a tranzactionat cu 1,4153 dolari pe unitate, acesta fiind al doilea record inregistrat in sedinta de astazi, dupa cel de 1,4135 dolari pe unitate.

"Atata timp cat exista speculatia unei reduceri a ratei dobanzii, vor exista in continuare presiuni asupra dolarului", a afirmat Antje Praefcke, analist la Commerzbank din Frankfurt.

Indexul dolarului, care masoara evolutia monedei americane in raport cu un cos de valute, a inregistrat ieri un nou minim din ultimii 15 ani, de 78,398 puncte, dar s-a tranzactionat, in sedinta bursiera de astazi, la 78,416 puncte.

Indexul monedei americane a atins, in 1992, cel mai scazut nivel al tuturor timpurilor, de 78,190, iar analistii comenteaza ca acest prag va fi un indiciu foarte important cu privire la evolutia dolarului.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO