ZF 24

Euro a atins pentru a sasea sedinta consecutiva, un nivel record fata de dolar

Euro a atins pentru a sasea sedinta consecutiva, un nivel record fata de dolar
27.09.2007, 19:09 11

Euro a atins astazi pentru a sasea sedinta consecutiv, un nivel record fata de moneda americana, ajungand la 1,4174 dolari pe unitate, in conditiile in care investitorii asteapta un raport despre piata imobiliara din SUA, care ar putea anticipa o reducere a dobanzii de referinta, informeaza Mediafax.

Dolarul si-a continuat deprecierea intrucat traderii se asteapta ca noile date din raportul cu privire la vanzarile de locuinte pe piata americana in luna august, care va fi publicat la ora 14:00 GMT, sa fie mult sub estimarile initiale.

Euro s-a tranzactionat astazi la 1,4174 dolari pe unitate, ceea ce inseamna ca s-a apreciat, luna aceasta, cu aproape 4% fata de moneda americana. Moneda unica europeana era cotata, la 11:44 GMT, la 1,4168 dolari pe unitate, in urcare cu 0,3% comparativ cu inceputul sedintei de tranzactionare.

Euro a urcat in timpul sedintei la nivelul maxim din ultimele sapte saptamani fata de moneda japoneza, de163,76 yeni pe unitate, dar a revenit apoi la 163,31 yeni pe unitate.

Moneda americana s-a depreciat cu 0,2% fata de moneda japoneza, la 115,27 yeni pe unitate.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO