ZF 24

Fenomenul momentului pe internet: Ruleta ruseasca a retelelor sociale

13.03.2010, 19:04 62

hi5, Facebook, Windows Live, uitati de ele. Fenomenul momentuluipe internet, dupa cum a fost denumit de presa internationala, esteo ruleta ruseasca la propriu. Pagina de inceput este simpla, cudoua casete - una denumita "stranger" si alta, evident, "you".Oricine are in dotare o camera web are acces, iar cand apesibutonul Play, ruleta este activata si incepe sa caute la intamplareun alt membru, dupa care apare o fereastra prin care poti conversacu cate un necunoscut; daca vrei sa vorbesti cu altcineva, apesi"next" si iti incerci norocul cu altcineva.

Ideea, care ii apartine unui rus de 17 ani, Andrei Ternovski, iiduce pe utilizatori intr-o lume unde sunt conectati, la intamplare,prin camerele web cu alti straini din tot globul. Camerele webexista la ambele capete ale conexiunii, iar adrenalina data denecunoscut este prezenta permanent.

Aparent, experienta este similara site-urilor de chat, dardepinde cum o privesti. Poate insa servi din cand in cand caexperienta comica, pentru ca personajele sunt cel putin inedite -travestiti, adolescenti emo, exhibitionisti, intr-un cuvant foarteputini oameni obisnuiti.

Cititi mai multe pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO