ZF 24

Fitch: Orice intarziere a urmatoarei transe de la FMI poate afecta ratingul Romaniei

16.10.2009, 12:38 18

Orice intarziere a urmatoarei transe a imprumutului de la FondulMonetar International (FMI) poate exercita presiuni negative asupraratingului Romaniei, a declarat vineri, pentru Reuters Television,Andrew Colquhoun, director Fitch Ratings pentru calificative detara, informeaza Mediafax.

"Daca vedem semne ca FMI va amana plata urmatoarei transe aacordului stand-by, programata pentru 15 decembrie (...) daca vedemsemne ca programul convenit cu FMI deraiaza, vor aparea presiuninegative asupra ratingului", a afirmat el.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca FMI si-a amanatmisiunea de evaluare a Romaniei in absenta unui guvern indeplinatatea capacitatii de exercitare a functiei la Bucuresti.

A doua evaluare a acordului era programata pentru sfarsitullunii octombrie, inceputul lunii noiembrie, cand o misiune a FMIurma sa vina la Bucuresti pentru a urmari stadiul indepliniriiconditionalitatilor stabilite pentru finele lunii septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO