ZF 24

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri va garanta 80% din creditele luate de fermieri care deţin adeverinţe APIA, în programul ”De cinci ori subventia”

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri...

Autor: Roxana Rosu

24.10.2023, 16:10 88

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii SA-IFN şi băncile partenere vor acorda facilităţi de garantare a creditelor pentru capital de lucru printr-un nou produs, ”De cinci ori subventia”, pe baza adeverinţelor emise de APIA.

CEC Bank este primul finanţator care a semnat actul adiţional la convenţia de lucru privind acordarea garanţiilor în baza OUG NR. 43/2013.

Fondul va garanta 80% din valoarea creditului acordat de bănci.

Sursele sunt puse la dispoziţie de Ministerul Agriculturii pentru creditele pentru capital de lucru necesar desfăşurării activităţilor curente, acordate de către instituţiile de credit partenere.

Garanţia va fi valabilă pe toată durata finanţării, pentru garanţia acordată plătindu-se un singur comision de garantare.

Acordarea garanţiei presupune şi încheierea unui contract de fidejusiune de către împrumutatul persoană fizică sau acţionarul/asociatul/ administratorul/reprezentantul legal al beneficiarului, în funcţie de tipul entităţii juridice împrumutate, precum şi ipotecă mobiliară  pe conturile curente deschise la  instituţia finanţatoare,  inclusiv  asupra contului  deschis pentru încasarea subvenţiei APIA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO