ZF 24

Fondul North Bridge a ajuns în tăcere la 4.000 hectare agricole

Fondul North Bridge a ajuns în tăcere la 4.000 hectare...

Autor: Gabriel Razi

16.10.2014, 00:07 1727
Fondul de investiţii North Bridge, unul puţin cunoscut publicului larg şi o prezenţă discretă local, a ajuns în şapte ani să deţină 4.000 de hectare de teren arabil, să aibă alte 1.700 de hectare în arendă şi să fie implicat în plus într-un joint-venture agricol cu alte 1.750 de hectare în arendă.

Activele fixe ale companiilor în care fondul de investiţii este acţionar au ajuns la 26 milioane de euro, ceea ce face din North Bridge unul dintre primii 15 investitori în terenuri arabile de pe piaţa locală.

„Odată cu începerea operaţiunilor din agricultură am constatat că suntem nevoiţi să investim mai mult decât ne aşteptam pentru a aduce terenurile la nivelul de producţie din prezent“, a spus Harris Palaondas, reprezentant al fondului de investiţii, într-un scurt comentariu.

North Bridge investeşte în agricultura românească prin­tr-o reţea de 11 companii deţinute de vehicule investi­ţionale din Cipru. Suprafaţa de teren controlată de fondul britanico-norvegian arată permeabilitatea extremă a pieţei pro­prietăţilor din mediul rural. Preţul terenurilor arabile a crescut de 25 de ori în ultimul deceniu, iar loturile compacte au ajuns să se tranzacţioneze şi pentru 5.000-6.000 euro/hectar.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- caracteristicile pieţei agricole locale; evoluţia preţului terenurilor în ultimii 10 ani

- strategia de achiziţii; firmele locale în care fondul de la Oslo este acţionar

- prezenţa investitorilor străini în agricultura românească; ponderea terenului arabil deţinut de aceştia 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO