ZF 24

Fondul Proprietatea cere alegerea unei noi conduceri la Nuclearelectrica

Fondul Proprietatea cere alegerea unei noi conduceri la...

Autor: Roxana Rosu

22.11.2016, 11:43 169

Fondul Proprietatea solicită alegerea unui nou consiliu de admininistraţie şi a unui nou director general la Nuclearelectrica, opunându-se propunerii de prelungire a mandatului actualei conduceri a producătorului de energie.

“Considerăm că propunerea de reînnoire a mandatelor membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorului general al Nuclearelectrica este inacceptabilă pentru acţionari, având în vedere că membrii Consiliului nu au adoptat măsuri de contracarare a scăderii valorii de piaţă a companiei, care a generat pierderi de peste 2 miliarde de lei acţionarilor de la listarea companiei în septembrie 2013. Ca urmare, atât profitabilitatea companiei, cât şi valoarea sa de piaţă sunt acum cu peste 60% sub nivelul din 2013, când a început mandatul actualului Consiliu.”, a spus Greg Konieczny, CEO al FTIML şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica a propus ca la Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din 9 decembrie 2016  să se discute şi reînnoirea mandatului Consiliului, precum şi menţinerea aceloraşi membri şi a aceluiaşi director general pentru încă un mandat de patru ani, începând din 25 aprilie 2017.

In replica, Fondul Proprietatea anunta ca se opune vehement propunerii de reinnoire a mandatelor, solicitand in schimb demararea de catre Ministerul Energiei a procesului de recrutare a unui nou Consiliu conform principiile de guvernanta corporativa.

Astfel, Fondul Proprietatea solicită acţionarilor să voteze împotriva reînnoirii mandatelor actualului Consiliu şi directorului general şi să aprobe demararea de către Ministerul Energiei a procesului de recrutare a unui nou Consiliu. Solicitarea a fost formulată prin introducerea unui punct adiţional pe ordinea de zi a AGA, urmând ca Nuclearelectrica sa publice  ordinea de zi actualizată în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

De asemenea, Fondul Proprietatea subliniază că mandatul directorului general al Nuclearelectrica nu poate fi prelungit automat, conform legislaţiei în vigoare, şi solicită ca noul Consiliu, odată numit, să organizeze o procedură de selecţie separată pentru această funcţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO