ZF 24

Gabriel-Andrei Ţecheră, Director Guvernanţă Corporativă şi Relaţia cu Investitorii, Transport Trade Services: Investiţiile sunt limitate in industria noastră. Nu poţi creşte flota dacă nu ai porturi. Oportunităţile de investiţii sunt rare

Conferinţa ZF Piaţa de Capital 2023

Gabriel-Andrei Ţecheră, Director Guvernanţă...

Autor: Roxana Rosu

22.09.2023, 17:01 323

Tindem să ajungem la o capitalizare de 250 mil euro, cu un free float de 190 mil euro şi am intrat pe radarele investitorilor institutionali, cu care lucrăm foarte bine, a declarat  Gabriel-Andrei Ţecheră, Director Guvernanţă Corporativă şi Relaţia cu Investitorii, Transport Trade Services  în cadrul conferinţei ZF Piaţa de Capital 2023.

”Noi putem oferi două lucruri. Lichiditate, şi sperăm să oferim una mare. Anul acesta am introdus al doilea market maker si lucrurile se miscă. Avem o medie de peste 100.000 euro pe zi la tranzactionare, un nivel bun pentru noi. Septembrie va fi peste 5 mil euro tranzactionare. Şi al doilea lucru pe care ne focusăm mult acum este partea de ESG.  Vor fi tot mai multe cerinte din partea investitorilor de a avea in portofoliu companii care reduc efectele climatice. Şi de la anul vrem să promovăm şi partea de ESG”.

Ce a mai declarat Gabriel-Andrei Ţecheră:

Investitiile sunt limitate in industria noastră. Nu poti creşte flota dacă nu ai porturi. În zona de logistică pe fluviu esti limitat de câte porturi ai. TTS a avut mereu o politică prudentă. Oportunitătile de investitii sunt rare. Sunt putine porturi care isi schimbă proprietarul.  Aşteptăm alte oportunităti. Suntem foarte specializati şi Dunărea e atât cât e. Dacă ar creşte Constanta ar fi altceva.  Creşterea e graduală.

Suntem într-o situatie financiară care nu ne indreaptă spre piată pentru finantare. Noi avem datorie zero.

Listarea Hidro la Bucureşti a fost o decizie foarte bună. Nu era niciun beneficiu să meargă la Londra. Cine a vrut să investească putea şi aici.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO