ZF 24

Gabriel Resources raspunde: Decizia Min. Mediului arata desconsiderare fata de lege

13.09.2007, 18:14 15

Compania canadiana Gabriel Resources a criticat astazi decizia Ministerului romsan al Mediului si al Dezvoltarii Durabile (MMDD) de a sista procesul de autorizare pentru proiectul minier Rosia Montana, considerand actiunea autoritatilor nelegala, informeaza Mediafax.

"Suntem extrem de dezamagiti de actiunea Ministerului Mediului, care pare sa arate o totala desconsiderare fata de legislatia din Romania", se arata intr-un comunicat al Gabriel Resources, care detine 80% din Rosia Montana Gold Corporation S.A.

Potrivit comunicatului, compania canadiana a primit miercuri o informare din partea Ministerului Mediului cu privire la suspendarea studiului de impact ca urmare a unui proces declansat de societatea Alburnus Maior si Institutul pentru o Societate Deschisa referitor la validitatea unui certificat de urbanism. Gabriel Resources a apreciat ca acest certificat nu are nicio legatura cu evaluarea studiului de impact asupra mediului.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO