ZF 24

Gigi Becali, onorat de raportul ambasadei SUA: "Sunt printre cei mai influenţi 5 oameni din România"

Gigi Becali, onorat de raportul ambasadei SUA: "Sunt printre cei mai influenţi 5 oameni din România"

Autor: Mediafax

28.03.2011, 13:34 23

Gigi Becali a declarat că este onorat de postura în care a fostpus de raportul Ambasadei SUA, pentru că nu îl prezintă ca fiind unuldintre oligarhi, ci printre cei mai influenţi români, precizând căa făcut bani pe "spinarea" lui, ceea ce înseamnă că este"super-geniu".

"Acolo nu se menţionează că eu sunt oligarh, ci că sunt printrecei mai influenţi cinci oameni din România. Eu nu am nicio treabăcu oligarhia. Eu nu am făcut bani din politică, ci am băgat zecemilioane în PNG. Nu am de ce să fiu supărat pe raportulambasadorului american, trebuie să fiu şi sunt onorat de aceastăpostură, de a fi printre cei mai influenţi români, pentru că toatele-am făcut pe spatele meu. Am făcut pe spinarea mea, pe munca mea,înseamnă că sunt super-geniu. Mă mândresc cu ce a apărut", a spusBecali.

Omul de afaceri a menţionat însă că, deşi este considerat un ominfluent în România, nu a avut niciun beneficiu din aceastăpostură. "Dar sunt aşa de influent că am avut numai probleme, cumaşina, cu premierea, care e considerată mită. N-am avut niciunbeneficiu din asta", a mai spus el.

Gigi Becali a adăugat că se mândreşte că a reuşit să aducă baniîn România din postura de finanţator al FC Steaua. "Am reuşit şi înEuropa, devenind europarlamentar, dar nu toate lucrurile astea suntimportante, ci că am adus 30 de milioane de euro, bani europeni, înRomânia, fără să îndepărtez niciun fel de proprietate românească,şi i-am băgat în circuitul românesc, cu Steaua. Asta fără să vândcherestea sau cine mai ştie ce, ci doar din imagine", a explicatel.Citiţi mai mult despre raportul WikiLeaks despre oligarhii români pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO