ZF 24

Grupul industrial german Thyssenkrupp se află în negocieri pentru vânzarea a 50% din unitatea siderurgică miliardarului ceh Daniel Kretinsky

Grupul industrial german Thyssenkrupp se află în...

Autor: Andrei Şerbănescu

29.09.2023, 15:01 120

Grupul industrial german Thyssenkrupp se află în discuţii avansate pentru a vinde până la 50% din divizia sa de oţel miliardarului ceh Daniel Kretinsky, conform Reuters.

Thyssenkrupp a reluat eforturile de a renunţa la divizia sa de oţel la începutul acestui an, după ce planul a fost abandonat în urma unor eforturi nereuşite de a lista, vinde sau găsi un partener de fuziune pentru al doilea cel mai mare producător de oţel din Europa.

Reuters a raportat în iunie că Daniel Kretinsky era interesat de o participaţie în divizia de oţel a Thyssenkrupp.

Joi, Handelsblatt a raportat prima dată cifra de 50%, citând mai multe surse neidentificate. O tranzacţie ar putea avea loc până la sfârşitul anului, potrivit raportului.

Purtătorii de cuvânt ai Thyssenkrupp şi ai lui Kretinsky au refuzat să comenteze ştirea.

Acţiunile Thysenkrupp au crescut cu 6,5% după aflarea veştii.

Thyssenkrupp Steel Europe, cu obligaţii curente de pensii de 2,7 miliarde de euro (2,85 miliarde de dolari), a primit în iulie aprobarea de la Bruxelles pentru subvenţii de stat în valoare de 2 miliarde de euro în scopul decarbonizării producţiei la sediul său din Duisburg, Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO