ZF 24

Guvernul si BNR au comunicat Comisiei Europene ca vor imprumut extern

10.03.2009, 13:03 18

Ministerul Finantelor Publice si Banca Nationala a Romaniei au demarat discutii preliminare, cu reprezentantii Comisiei Europene, ai Fondului Monetar International si ai altor institutii financiare internationale, cu privire la evaluarea cadrului macroeconomic si a necesarului potential de finantare externa a Romaniei, potrivit informatiilor transmise de Ministerul Finantelor.

"In urma discutiilor preliminare, autoritatile romane au în vedere accesarea de asistenta financiara externa pe termen mediu, decizie comunicata Comisiei Europene. In contextul crizei financiare globale actuale, o abordare prudenta a autoritatilor romane are drept scop evitarea unei interventii tarzii care ar putea afecta si mai mult echilibrele macroeconomice, dar si asigurarea, cu anticipatie, pe termen mediu, a unei umbrele de protectie fata de eventualele vulnerabilitati", se mentioneaza intr-un comunicat.

Guvernul are in vedere implementarea unui pachet de masuri de stimulare economica, dar si accelerarea reformelor, pentru a diminua consecintele negative ale crizei financiare asupra economiei reale si a nivelului de ocupare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO