ZF 24

Hidroelectrica are un nou consiliu de supraveghere

Hidroelectrica are un nou consiliu de supraveghere

Autor: Roxana Petrescu

09.06.2013, 19:49 801

Remus Borza, avocatul care con­tro­lează Euro Insol, administratorul ju­diciar al Hi­dro­elec­trica, firmă aflată în in­solvenţă, Remus Vul­pescu, directorul de cabinet al ministrului finan­ţelor pu­bli­ce Daniel Chiţoiu, Ştefan Bucă­ta­ru, fostul şef al Teraplast, actual mem­bru în con­siliul de su­pra­veghere al Transelec­trica, Ioan Mihăilă, con­silier al mi­nis­tru­lui delegat pentru ener­gie Con­stan­tin Niţă, sau Mihai Groşan, consilier în Mi­nis­te­rul Administraţiilor şi Inter­ne­lor, se numără printre cei şapte membri ai nou­lui Con­siliu de Supra­ve­ghere al Hi­dro­elec­trica, ales prin AGA din 25 mai.

Acesta este un consiliu de supra­ve­ghere pro­vizoriu, persoanele alese fiind propuse de către cei doi acţionari ai Hidroelectrica, Ministerul Eco­no­miei şi Fon­dul Proprietatea. Indemnizaţia lu­na­ră a acestora se va ridica la 2.000 de euro pe lună.

„Mandatul primilor membri ai consiliului de supraveghere va începe în mo­mentul pronunţării de către jude­cătorul sindic a hotărârii de închidere a procedurii insolvenţei“, se arată în hotărârea luată în cadrul AGA.

„Este o conducere de tranziţie“, spune Remus Borza. „Nu am de gând să stau 2 ani de zile, ci şase luni. Sunt câteva puneri în funcţiune, vânzarea micro­hidrocentraleor şi negocierea noilor con­tracte colective de muncă, anuale de data aceasta, de care vreau să mă ocup“, a declarat Borza.

Hidroelectrica se află şi ea pe lista companiilor care-şi caută management privat prin intermediul Ordonanţei de urgenţă 109/2011. Recrutarea va fi reali­zată în parteneriat cu firmele Egon Zehn­der International, Adecco şi Pe­dersen & Partners. Hidroelectrica ar urma să iasă din insolvenţă luna aceasta pe 26, după ce toate cele 75 de con­tes­taţii privind intrarea în insolvenţă a companiei au fost soluţionate.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 10.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO