ZF 24

Immofinanz mai vrea o clădire de birouri, în centrul Capitalei

Pre­mium Plaza. Foto: Cristi Moga

Pre­mium Plaza. Foto: Cristi Moga

Autor: Cristi Moga

10.06.2014, 00:07 1104

Fondul austriac de investiţii Immofinanz, care deţine în Bucureşti birouri de peste 200.000 de metri pătraţi în care lucrează aproximativ 13.000 de angajaţi, este în discuţii pentru preluarea unei noi clădiri în centrul Capitalei după ce în ultimii cinci-şase ani grupul care deţine la nivel local active de un miliard de euro a „stat la cutie“, preferând să îşi consolideze portofoliul.

„În portofoliul nostru ne-am dori să avem o clădire în CBD (central business district, principala zonă de afaceri a oraşului, respectiv Piaţa Victoriei - n.red.). Suntem deschişi pentru mai multe opţiuni, în funcţie de oportunităţi“, a declarat pentru ZF Sorin Vişoianu, country manager office & logistics pentru Ro­mânia şi Bulgaria al Immofinanz.

El nu a oferit detalii suplimentare cu privire la acest subiect, dar, potrivit informaţiilor ZF, Immofinanz a demarat deja discuţii pentru achiziţia unei clădiri în zona Piaţa Victoriei din Capitală, principala ţintă fiind imobilul Pre­mium Plaza aflat în portofoliul diviziei de real estate a grupului Volksbank. Premium Plaza este o clădire cu o suprafaţă închiriabilă de 8.600 mp finalizată în 2008, valoarea de piaţă a imobilului fiind de circa 25 mil. euro, potrivit esti­mărilor ZF.

Immofinanz este cel mai mare proprietar de birouri din Bucureşti, având o cotă de aproape 10% din piaţă, dar clădirile grupului sunt concentrate în zonele Băneasa şi Pipera, astfel că prin achiziţia unei clădiri în centrul oraşului austriecii s-ar putea adresa şi unei noi categorii de clienţi.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate

- proprietăţi din centrul Bucureştiului aflate în portofoliul Immofinanz. grad mediu de ocupare

- strategia de reducere a costurilor de exploatare a clădirilor adoptată de companie

- evoluţia gradului de ocupare, evoluţia numărului de contracte

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO