ZF 24

Impozitul din tranzactii imobiliare ar putea ajunge doar la bugetul de stat

20.09.2007, 18:18 10

Sumele colectate din impozitarea tranzactiilor imobiliare ar putea fi virate si retinute integral numai la bugetul de stat, nu si la bugetele locale si la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, procedura utilizata in prezent, potrivit proiectulului de modificare a Codului Fiscal, informeaza Mediafax.

In prezent, din impozitul stabilit pe tranzactii imobiliare o cota de 40% se constituie venit la bugetul consolidat, 50% din sumele colectate sunt destinate bugetelor unitatilor administrativ teritoriale din zona unde se afla bunurile imobile instrainate, iar diferenta de 10% revine bugetului Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, pentru realizarea activitatii de publicitate.

Pentru primele sapte luni din acest an, datelor Uniunii Nationale a Notarilor Publici reflecta incasari din impozitarea tranzactiilor imobiliare de 604,7 milioane lei, valoare ce depaseste de doua ori suma colectata pe parcursul intregului an 2006.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO