ZF 24

Înmatriculările de maşini noi au crescut puternic în luna mai

Înmatriculările de maşini noi au crescut puternic în...

Autor: Bogdan Alecu

10.06.2014, 00:06 353
Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 44% în luna mai comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 5.932 de unităţi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Aceasta este cea mai mare creştere a pieţei auto locale dintr-o lună după ianuarie 2012, când înmatriculările au urcat cu 86%.
 
În total, în primele cinci luni ale acestui an s-au înregistrat peste 24.200 de maşini noi, în creştere cu 18% faţă de perioada similară a anului trecut.
 
În condiţiile în care şi vânzările din mai vor urma acelaşi trend ascendent, se va consemna un număr de 11 luni consecutive de creştere faţă de lunile similare ale anului precedent. Dar în acest context trebuie să se ţină seamă de faptul că în ultimele şase luni ale lui 2013 a apărut efectul pozitiv al programului Rabla, iar pe de altă parte, în primul trimestru din 2013 cu care comparăm începutul bun din 2014 vânzările au avut de suferit de pe urma aşteptării induse în piaţă de demararea târzie a programului de casare, produsă abia în iunie 2013, potrivit membrilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO