ZF 24

Jaak Mikkel este noul director general al Coca-Cola HBC România

Jaak Mikkel este noul director general al Coca-Cola HBC...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.05.2014, 10:47 921

Jaak Mikkel, care ocupă în prezent poziţia de director general al companiei Pivara Skopje AD din Macedonia – un joint-venture între Coca-Cola HBC Macedonia şi Heineken, va ocupa din 1 iunie funcţia de director general al Coca-Cola HBC România, cel mai mare jucător de pe piaţa băuturilor răcoritoare.

Jaak Mikkel şi-a început cariera în cadrul Coca-Cola HBC în anul 2008, ca director de vânzări pentru Ţările Baltice. În 2012, Jaak a fost promovat în funcţia de director general al Coca-Cola HBC Macedonia şi, împreună cu echipa sa, a generat cea mai mare creştere înregistrată vreodată din punct de vedere al volumului şi al cotei de piaţă, atât pe segmentul de băuturi carbogazoase, cât şi pe cel de bere, conform datelor furnizate de companie. De asemenea, în 2013, Coca-Cola HBC Macedonia a generat cel mai mare profit din istoria sa.

Stephane Batoux, actualul director general al Coca-Cola HBC România şi Moldova, va rămâne în funcţie până la sfârşitul lunii mai. 

Managerul, 48 de ani,  a fost numit la con­du­cerea Coca-Cola HBC România în martie 2012, după un an în care compania a înre­gis­trat cel mai scăzut nivel al afacerilor de la de­bu­tul crizei (410 mil. euro în 2011, cu circa 140 mil. euro mai puţin faţă de „anul de graţie“ 2008, potrivit calculelor ZF pe baza ra­poar­te­lor financiare ale Coca-Cola Hellenic Gre­cia). Batoux a venit de la Danone după un inte­ri­mat asigurat de un manager grec odată cu ple­carea lui Călin Drăgan de la conducerea com­paniei. În 2012, Coca-Cola HBC România a înregistrat o cifră de afaceri de 435 mil. euro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO