ZF 24

Joi, 17 octombrie, ora 10.00: două inaugurări strategice pentru comerţul din Capitală sunt programate în acelaşi timp

Joi, 17 octombrie, ora 10.00: două inaugurări...

Autor: Cristi Moga

14.10.2013, 11:39 8259

Joi, 17 octombrie, la ora 10.00, este momentul la care austriecii de la Raiffeisen Evolution au decis să deschidă către public uşile mallului Promenada din nordul Bucureştiului, dar acesta nu va fi singurul eveniment important ce va avea loc atunci pe harta comerţului din Capitală.

 

Mai puţin de 10 zile până la deschiderea mallului Promenada: ce plusuri şi minusuri are proiectul din Floreasca şi cine sunt cei mai mari chiriaşi

În aceeaşi zi şi la aceeaşi oră şi francezii de la Auchan au decis să redeschidă uşile fostului hipermarket Real de pe bulevardul Pallady, proiectul pilot de care se va ţine în cont în procesul de transformare din Real în Auchan a celor 20 de hipermarketuri cumpărate de la grupul german Metro.

Francezii au închis pe 4 octombrie hipermarketul Real Pallady şi vor deschide pe 17 octombrie în acelaşi spaţiu magazinul Auchan Pallady, după un proces de transformare ale cărui costuri erau estimate la circa 2 milioane de euro.

Până la sfârşitul acestui an Auchan vrea să mai transforme şase magazine, respectiv cele din Braşov, Oradea, Constanţa, Sibiu, Satu-Mare şi cartierul bucureştean Vitan, iar restul hipermarketurilor urmează a fi rebranduite în prima jumătate a anului viitor. La finalul acestui proces reţeaua Auchan va număra 31 de magazine cu vânzări anuale estimate la peste un miliard de euro.

În altă ordine de idei, joi dimineaţă este aşteptată finalizarea investiţiei de 135 de milioane de euro în mallul Promenada din zona Floreasca, un proiect cu o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi despre care consultanţii afirmă că va avea un impact asupra vânzărilor din toate mallurile Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO