ZF 24

KazMunaiGas redirectioneaza o parte a livrarilor internationale de titei catre Rompetrol

27.09.2007, 11:18 23

Compania kazaha de stat KazMunaiGas, care a preluat 75% din actiunile grupului Rompetrol, a redus semnificativ numarul de contracte de livrare de titei cu firma elvetiana de comert Vitol, si a redirectionat cantitatile de petrol catre unitatea de rafinare din Romania, potrivit unor surse din piata, informeaza Mediafax.

"Reprezentantii Vitol au spus, in repetate randuri, ca beneficiaza de un contract la termen, pana la finele anului, dar am fost nevoiti sa redirectionam o parte din livrari catre Constanta (unde se afala rafinaria Petromidia -n.r.) pentru a aproviziona unitatea de acolo", a declarat o sursa din compania kazaha, citata de Reuters.

Traderii apreciaza ca Viol, compania comercializa tot titeiul kazah preluat de la portul ucrainean Odessa, de la Marea Neagra, va primi numai trei loturi de petrol pe luna in loc de sapte sau opt, a cate 80.000 de tone de titei.

"Pare sa fie o lovitura puternica pentru Viol, desi aceasta modificare putea fi anticipata dupa achizitia Rompetrol", a spus un trader care colaboreaza cu o companie petroliera rusa.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO