ZF 24

Klaus: UE a inceput sa semene cu Uniunea Sovietica

19.02.2009, 19:06 30

Vaclav Klaus presedintele Cehiei, tara care detine presedintia Uniunii Europene, a declarat in fata Parlamentului European ca UE a devenit un club elitist si nedemocratic, iar extinderea continua o face sa sememe cu fostul lagar comunist in care Uniunea Sovietica controla totul fara sa acorde nimanui dreptul de a avea opinii diferite.

"Cu ani in urma, nu multi, am trait in partea noastra de Europa intr-un sistem politic care nu permitea alternative si opozitie parlamentara", a sustinut Klaus, citat de Reuters si Agence France Press.

"Cei care gandesc altfel (despre extinderea UE - n.n.) sunt catalogati drept dumani ai integrarii europene. Numai ca fara opozitie nu exista libertate - este o lectie pe care am invatat-o", i-a criticat Klaus pe partizanii extinderii. Presedintele Cehiei, eurosceptic convins, a refuzat sa spuna daca va promulga legea prin care Parlamentul ceh a aprobat in aceasta saptamana Tratatul de la Lisabona care permite reformarea Uniunii ca urmare a extinderii continue.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO