ZF 24

Korn Ferry, cea mai mare firmă de executive search din lume, preia compania de consultanţă în management Hay Group

Korn Ferry, cea mai mare firmă de executive search din...

Autor: Adelina Mihai

30.09.2015, 11:52 1518

Compania americană Korn Ferry, cea mai mare firmă de executive search din lume, a anunţat preluarea firmei de consultanţă în management Hay Group, într-o tranzacţie estimată la circa 452 de milioane de dolari.

Korn Ferry, cu sediul în Los Angeles, a anunţat că achiziţia va ajuta compania să se extindă geografic (o mare parte din veniturile companiei fiind generate pe piaţa din SUA) şi să îşi întărească expertiza în evaluarea şi dezvoltarea personalului, precum şi în crearea de oportunităţi pentru vânzarea mai multor tipuri de servicii, potrivit Financial Times.

Compania a fost prezentă şi pe piaţa din România timp de 15 ani, în parteneriat cu firma locală Leadership Development Solutions (condusă de Radu Furnică, unul dintre cei mai experimentaţi “vânători de capete” din România), însă a decis să iasă de pe piaţa locală în 2010, pentru că a optat pentru un model business prin crearea de huburi regionale. În 2010, ultimul an de prezenţă a Korn Ferry în România, firma Leadership Development Solutions – care o reprezenta – a avut o cifră de afaceri de circa 600.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Hay Group, cu sediul în Philadephia, este specializată în consultanţă în zona salarială (compania realizează studii salariale la nivel global, inclusiv în România) şi în zona de strategie de resurse umane şi performanţă organizaţională. Compania are o prezenţă mai mare însă în Europa, în Orientul Mijlociu şi în Asia. În România, Hay Group a avut anul trecut o cifră de afaceri de 910.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Împreună, cele două companii vor avea circa 7.000 de consultanţi la nivel global.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO