ZF 24

Librăria online Libris a încheiat 2023 cu afaceri de 80 mil. lei, în creştere cu 20%, sustinute de vânzările de cărţi pentru copii, Beletristică, dar şi creşterea cu 30% a cărtilor în limba engleză

Librăria online Libris a încheiat 2023 cu afaceri de 80...

Autor: Roxana Rosu

15.02.2024, 11:18 212

Librăria online Libris, deţi­nută de Ana şi Virgil Oniţă şi de Laura Ţeposu, a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 80 milioane lei, în creştere cu 20%, pe primul loc în topul vânzărilor fiind cărţile pentru copii, urmate de cele din categoria Beletristică.

Dinamica de anul trecut a fost sustinută şi de creşterea vânzărilor de cărţi în limba engleză, cu 30%.

Libris a vândut peste 2,5 milioane de produse în 2023, cu o medie a comenzii înregistrate la nivel naţional de 125 lei. 

În ultimii ani, compania a investit în depozitul de carte de la Braşov, cu o suprafaţă totală de 5.000 de metri pătraţi, care asigură un stoc permanent de 1 milion de volume, dar şi în sisteme de livrare mai rapidă şi un stoc mai extins, până la recomandări personalizate susţinute de AI.

„Livrarea rapidă, ambalarea personalizată şi fără plastic, alături de recomandările pe care le facem în funcţie de preferinţele de lectură ale cititorilor noştri sunt acţiuni prioritare pentru noi, al căror efect îl vedem în recurenţa şi fidelitatea crescută a clienţilor. De asemenea, suntem parteneri ai părinţilor şi cadrelor didactice care pun preţ pe lectură şi desfăşurăm în permanenţă acţiuni care să-i aducă pe micii cititori mai aproape de lectură”,  a declarat Laura Ţeposu, CEO Libris.

Clienţii platformei revin periodic pe site în căutarea unor noi titluri, iar 55 % din comenzile plasate sunt de la clienţi recurenţi.

Libris a intrat pe piaţa de carte în 1991, cu librăria Şt. O. Iosif din Braşov, iar în 2009 a fost lansată platfoma online. Afacerea a fost fondată de Ana şi Virgil Oniţă, care deţin în prezent jumătate din companie, iar Laura Ţeposu - cea care are restul de 50% - s-a alăturat în 2009, odată cu tranziţia către mediul online.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO