ZF 24

De’Longhi România, un business cu afaceri de 1,2 mld. lei: Am avut un prim trimestru foarte bun pentru business, însă în aprilie am resimţit impactul pandemiei. Producţia şi vânzările au scăzut, iar costurile au crescut

Grupul italian are în România o fabrică la Jucu, în judeţul Cluj, unde realizează espressoare şi blendere. În 2020 De’Longhi a cumpărat o nouă hală de 25.000 mp în judeţul Bihor.

Grupul italian are în România o fabrică la Jucu, în judeţul Cluj, unde realizează espressoare şi blendere. În 2020 De’Longhi a cumpărat o nouă hală de 25.000 mp în judeţul Bihor.

Autor: Cristina Roşca

20.06.2020, 15:51 172

♦ Grupul italian De’Longhi este al doilea cel mai mare producător de electrocasnice din România, cu afaceri anuale de 1,2 mld. lei ♦ Compania realizează local espressoare de cafea şi blendere ♦ De la intrarea pe piaţă, acum mai puţin de un deceniu, producătorul a investit în România peste 500 mil. lei.

Grupul italian De’Longhi, o af­a­cere de familie cu o istorie de peste un secol, care a intrat pe piaţa locală în 2012 prin pre­luarea facilităţilor de pro­ducţie ale Nokia de la Cluj, a obţinut anul tre­cut afaceri de 1,2 mld. lei, cu 1,5% mai mici de­cât în 2018. Este primul an de prezenţă în Ro­mânia în care afacerile nu cresc, în ceilalţi ani avansând rapid, cu rate ce depăşeau 30-40%.

Încă din prima parte a lui 2019 oficialii com­paniei au anunţat că şi-au bugetat stag­na­rea businessului, vizând consolidarea după un 2018 intens, atât local, cât şi global. „După şap­te ani de mers cu 200 km pe oră, e OK să avem şi un an de consolidare“, spuneau ei atunci.

În ceea ce priveşte 2020 ei nu oferă cifre, însă reprezentanţii De’Longhi vorbesc despre impactul COVID-19 asupra businessului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO