ZF 24

Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, cel mai puternic executiv român: Vă felicit pentru proiect, "România 5%" este un obiectiv ambiţios, dar foarte necesar. Ne trebuie 10 Petromuri şi am rezolvat-o cu creşterea de 5%

Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, cel mai puternic...

Autor: Radu Bostan

26.11.2014, 13:05 779

Un ritm anual de creştere economică de 5% este un obiectiv ambiţios, dar foarte necesar, a declarat pentru ZF Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom.

"Este un obiectiv ambiţios, dar foarte necesar pentru reducerea decalajului faţă de celelalte state europene şi pentru ridicarea nivelului de trai", a spus Mariana Gheorghe într-un interviu cu ZF.

Şefa Petrom a identificat trei direcţii principale de acţiune pentru atingerea obiectivului: în primul rând, continuarea reformelor structurale în contextul unei strategii pe termen lung asumate de întreg spectrul politic.

În al doilea rând, dezvoltarea infrastructurii, incluzând aici cea de transport, cea energetică, dar şi cea informaţională.

A treia cale principală prin care poate fi atins obiectivul este încurajarea investiţiilor, atât publice, cât şi private, şi atât româneşti cât şi străine, într-un cadru investiţional stabil şi predictibil.

Mariana Gheorghe a încheiat oferind exemplul Petrom, companie cu un mare impact în PIB şi cu investiţii de 11 miliarde de euro în cei 10 ani de la privatizare. Petrom a fost desemnată timp de opt ani consecutiv cea mai valoroasă companie din economie de ZF.

"Ne trebuie 10 Petromuri şi am rezolvat-o cu creşterea de 5%."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO