ZF 24

Mediul concurenţial de pe piaţa serviciilor de salubrizare, în atenţia Consiliului Concurenţei

Mediul concurenţial de pe piaţa serviciilor de...

Autor: Roxana Rosu

08.11.2016, 12:57 228

Consiliul Concurenţei propune o serie de măsuri menite să îmbunătăţească mediul concurenţial de pe piaţa serviciilor de salubrizare a localităţilor, pentru a preveni printre altele abuzul de poziţie dominantă din partea unor firme şi prelungirea nejustificată a contractelor semnate de autorităţile locale.

”Orientările au un caracter general, scopul lor fiind de informare şi îndrumare, atât a a operatorilor care activează pe pieţele serviciilor de salubrizare, cât şi a autorităţilor publice centrale şi locale ce deţin competenţe de reglementare pe aceste pieţe. Având în vedere că atribuirea contractelor de delegare a gestiunii acestor servicii publice conduc la bariere administrative la intrarea pe piaţă, dorim să oferim o imagine de ansamblu a modului de abordare a acestor contracte, aspectele particulare fiind abordate în funcţie cazuistica specifică” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Consiliul a lansat în dezbatere documentul „Orientări privind interpretarea şi aplicarea prevederilor Legii concurenţei pe pieţele serviciilor de salubrizare a localităţilor, respectiv recomandări pentru îmbunătăţirea mediului concurenţial pe aceste pieţe” , care  prezintă cadrul general de care trebuie să ţină cont entităţile care acţionează pe aceste pieţe (companii, autorităţi de reglementare) în ceea ce priveşte interpetarea şi aplicarea Legii concurenţei pe pieţele serviciilor de salubrizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO