ZF 24

MEF va elimina la 1 ianuarie pragurile privind contributiile platite de salariatii cu venituri mari

17.09.2007, 15:22 13

Contributiile sociale platite de angajatii cu venituri mari nu vor mai fi limitate, incepand cu 1 ianuarie 2008, cand va fi eliminat si pragul privind pensia cuvenita acestora, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, a declarat, astazi, ministrul Economiei si Finantelor,Varujan Vosganian, citat de Mediafax.

El a aratat ca proiectul de modificare a Codului Fiscal are in vedere extinderea bazei de impozitare, asa cum s-a anuntat in momentul deciziei de majorare a pensiilor, dar a negat ca s-ar pregati si cresteri ale impozitelor.

Printre modificarile la Codul Fiscal pregatite de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) se numara modalitatile de plata a taxei pe valoarea adaugata, precum si distribuirea dividendelor.

Vosganian a explicat ca se va elimina modalitatea de plata inversa a TVA in cazul constructiilor, pentru ca era o formula greoaie pentru firme si reprezenta o amanare a veniturilor destul de mare pentru bugetul de stat.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO