ZF 24

Milioanele de euro oferite de Germania pentru sustinerea activitatii Opel ajung la divizia din Rusia

14.09.2009, 10:30 20

Sute de milioane de euro din ajutorul oferit de guvernul germanpentru sustinerea activitatii Opel vor ajunge la operatiunile dinRusia, a declarat un oficial al companiei, citat de presa germana,informeaza Reuters.

"Mai mult de 600 de milioane de euro din ajutorul de stat invaloare de 4,5 miliarde de euro pregatit de statul german ar urmasa fie folosite pentru modernizarea industriei auto din Rusia,potrivit planului Magna", a declarat Dirk Pfeil, membru alconsiliului care supravegheaza Opel de la falimentul grupuluiGeneral Motors, proprietarul companiei.

Consiliul special de administrare al Opel a fost infiintat la 1iunie, in urma falimentului GM, si controleaza 65% din actiunileOpel. Consiliul este format din doi reprezentanti GM si doi aistatului german. Un al cincilea membru al consiliului, presedinteleCamerei de Comert Americane din Germania, Fred Irwin, nu are dreptde vot.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO