ZF 24

Modelul turcilor de a ajunge la afaceri de 130 mil. $ cu un singur spital

Robert G. Kiely, 55 de ani, CEO al Anadolu, ajunge în această vară la finalul mandatului de la Anadolu. El a fost recrutat de către fondatorii spitalului din Istanbul pentru a conduce unitatea într-o perioadă de tranziţie şi a pregăti succesorul, un executiv turc. În opinia sa, principala problemă a sectorului privat din Turcia o reprezintă faptul că operatorii nu pun la dispoziţie date pentru a se putea realiza comparaţii între spitale.

Autor: Ioana David

16.04.2014, 00:08 884

Cum a ajuns Turcia să aibă unul dintre cele mai dezvoltate sisteme private de sănătate din Europa şi ce ar putea învăţa România din experienţa spitalelor din Turcia care atrag în fiecare an peste 6.000 de pacienţi români? Cu un buget de peste 30 de miliarde de euro anual în sănătate, Turcia a devenit un model de business pentru statele mult mai dezvoltate din Europa.

În curtea hotelului Hegsagone de lângă Istanbul, un cuplu de români aşteaptă microbuzul pentru a ajunge la aeroport, fiind la finalul unei vizite în interes medical de câteva zile. Ca ei sunt alţi 6.000 de români care ajung anual pentru tratament în Turcia, una dintre destinaţiile principale ale celor care decid să se trateze în străinătate.

Turcia are una dintre cele mai dez­voltate pieţe private de servicii medicale din Europa, după ce în ultimii zece ani statul a urmărit constant dezvoltarea acestui sector. Peste 500 de spitale private funcţio­nează în Turcia, o ţară cu mai bine de 70 milioane de locuitori şi care cheltuieşte cu sănătatea peste 30 de miliarde de euro. Ca parte a acestui plan, guvernul Turciei subvenţionează integral tratamentul pentru unele boli grave în mediul privat, aceasta fiind una dintre sursele de finanţare a unităţilor, şi încurajează asigu­rările private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO