ZF 24

Negritoiu, ING, se intreaba de ce BNR tine dobanda de referinta la 8% cand ar trebui sa o duca mai jos. Euro trebuie adoptat cat mai repede

Negritoiu, ING, se intreaba de ce BNR tine dobanda de referinta la 8% cand ar trebui sa o duca mai jos. Euro trebuie adoptat cat mai repede
24.10.2009, 15:18 34

Misu Negritoiu, directorul general al bancii ING a sustinut laemisiunea "Dupa 20 de ani" care va fi difuzata duminica de la 10.00la PRO TV ca BNR ar trebui sa scada dobanda de referinta la leupentru a impinge dobanzile in jos in piata si a da posibilitatea cabancile sa dea mai multe credite la un cost mai redus.


"De ce o tii la 8%( cit este dobanda acum la BNR) si nu te duci maijos?", a spus Negritoiu.

Bancherul crede ca anul viitor vor fi mai multi lei pe piata si sevor da mai multe credite pentru ca dobanzile vor scadea , iar BNRar putea sa reduca si rezerva minima obligatorie la lei ceea ce arelibera si alte fonduri.

Negritoiu sustine ca trebuie sa adoptam euro cat mai repede pentruca deja economia romaneasca este euroizata, euro deja fiindetalonul in piata si in discutii.

Seful ING, care acum 17 ani era ministrul reformei in guvernulVacaroiu iar mai apoi a fost consilierul economic al presedinteluiIon Iliescu, spune ca si 2010 va fi un an greu din punct de vedereeconomic. Chiar si in aceste conditii, el crede ca oamenii vor luacredite pentru ca pretul acestora va fi mai bun decit ca in acestan.


Pentru a vedea ce spune Misu Negritoiu despre cit a pierdut el incriza, ce investitie proasta a facut, cat cistiga un bancher si cumface el schimb de produse agricole cu guvernatorul BNR, MugurIsarescu, uitati-va duminica la PRO TV de la 10.00 laemisiunea "Dupa 20 de ani".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO