ZF 24

Nokia: Smartphone-urile ieftine cresc de patru ori mai repede decât cele „normale“

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

09.04.2014, 00:03 837

Smartphone-urile ieftine, care au preţuri de aproximativ 100 de euro fără abonamente la servicii de telefonie mobilă, vor înregistra o creştere a vân­zărilor de patru ori mai mare decât terminalele inteligente „obişnuite“, a de­clarat Rossen Petkov, director general al Nokia pentru România şi Balcani în cadrul unei conferinţe.

Produ­că­torul a anunţat disponibilitatea oficială pe piaţa locală a telefoanelor din seria X, care folosesc o variantă modificată a platformei software Google Android.

„Prin gama Nokia X putem ataca acest segment de piaţă“, a declarat Pe­kov. Terminalele din seria X pot fi utilizate cu două cartele sim şi sunt disponibile în două variante, cu ecrane de 4, respectiv 5 inchi. Nokia X, terminalul cu ecran de 4 inchi, are un preţ de aproximativ 100 de euro la retailerii IT&C.

Platforma Android de pe aceste telefoane este modificată în sensul că notificările şi serviciile de plată în interiorul aplicaţiilor şi cele de navigaţie nu mai sunt cele ale Google, ci sunt înlocuite cu soluţii Nokia & Microsoft.

Po­trivit datelor Nokia 75% din aplicaţiile construite pentru platforma Android pot fi instalate pe terminalele Nokia X. Piaţa locală de smartphone-uri este dominată de Samsung şi de plat­forma software a Google.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.04.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO