ZF 24

O nouă schimbare la conducerea Romgaz: Statul l-a pus preşedinte al CA pe Gheorghe-Gabriel Gheorghe. Mandatul directorului executiv Virgil Metea a fost reînnoit pe următorii patru ani

O nouă schimbare la conducerea Romgaz: Statul l-a pus...

Autor: Roxana Rosu

08.06.2017, 14:00 666

Consiliul de Administraţie S.N.G.N. Romgaz a aprobat ieri numirea lui Gheorghe-Gabriel Gheorghe în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei, în locul lui Sebastian Tcaciuc, numit în această funcţie pe data de 15 mai.

Gheorghe Gheor­ghe Gabriel, 46 de ani, a fost candidat din partea ALDE la ultimele alegeri, dar şi vice­preşedinte al Oficiului Na­ţional pentru Jocuri de Noroc. El s-a aflat în luna aprilie pe lista de propuneri a Ministerului Energiei, acţionarul majoritar al Romgaz, pentru funcţia de membru al CA.

În cadrul aceleiaşi şedinţe din 7 iunie, Consiliul de Administraţie a aprobat reînnoirea mandatului directorului general, Virgil Marius Metea, pe o perioadă de patru ani.
 
Romgaz Mediaş (SNG), cu o capitalizare bursieră de 13,06 miliarde lei (2,87 miliarde euro), este una dintre cele mai valoroase companii de la Bursă, acţiunea SNG urcând cu  35,6% de la începutul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO