ZF 24

Oficial: Miroslav Majoros preia la 1 ianuarie funcţia de CEO al Telekom România. Beckers pleacă din grupul DT

Oficial: Miroslav Majoros preia la 1 ianuarie funcţia de...

Autor: Adrian Seceleanu

22.12.2015, 15:24 1481

Slovacul Miroslav Majoros îl va înlocui la începutul anului 2016 pe germanul Nikolai Beckers în poziţia de CEO al Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de un miliard de euro, au anunţat reprezentanţii Telekom.

“Grupul de companii Telekom Romania anunţă numirea lui Miroslav Majoros în poziţia de CEO, începând cu data de 1 ianuarie 2016. Miroslav Majoros, în prezent CEO al Slovak Telekom, va prelua conducerea operaţiunilor din România, înlocuindu-l pe Nikolai Beckers care va urma noi provocări în afara Telekom”, conform anunţului.

ZF a scris în premieră despre plecarea lui Nikolai Beckers şi nominalizarea lui Miroslav Majoros la jumătatea lunii noiembrie. Până la anunţul de astăzi grupul Telekom nu a făcut niciun comentariu în legătură cu acest subiect.

Priorităţile noului CEO vor fi extinderea reţelelor de comunicaţii şi integrarea juridică a fostelor Cosmote şi Romtelecom, conform datelor comunicate de grupul Telekom. "Având o pregătire profesională cu profil tehnic, Miroslav Majoroš (56 de ani) a ocupat poziţii de conducere în cadrul Slovak Television, IBM Slovacia şi, în ultimii 13 ani, în cadrul Telekom. Din 2010 a deţinut poziţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi CEO al Slovak Telekom. La Telekom Romania, priorităţile sale vor fi extinderea reţelelor FTTH şi 3G/4G, precum şi continuarea demersurilor pentru integrarea juridică a operaţiunilor."

Miroslav Majoros va rămâne Preşedintele Consiliului de Administraţie al Slovak Telekom. Michael Tsamaz, Preşedinte şi CEO OTE Group şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Telekom Romania Communications S.A., a declarat: “Mă bucur că Miroslav Majoroš se alătură operaţiunilor noastre foarte importante din România, aducând o experienţă de valoare de pe o piaţă cu provocări similare. Îi urez succes în noul său mandat de a conduce Telekom Romania către poziţia de lider, în beneficiul clienţilor, angajaţilor şi acţionarilor companiei”.

„Miroslav Majoros a absolvit Facultatea de Electronică şi Informatică din cadrul Universităţii Slovace de Tehnologie din Bratislava şi, pe parcursul carierei sale profesionale, a urmat programe educaţionale de management la Harvard Business School şi Stanford Graduate School of Business. În perioada 1994 - 2002 a lucrat pentru IBM Slovacia, ajungând în poziţia de Director General, iar din 2000 până în 2002 a deţinut această poziţie atât pentru IBM Cehia, cât şi pentru IBM Slovacia”, conform datelor comunicate de Telekom România. „Din 2003 a fost Preşedinte / CEO al Slovak Telekom şi Membru al Consiliului de Administraţie. În 2005 a devenit Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Slovak Telekom. A fost Membru al Consiliului de Administraţie al T-Mobile Slovensko din 2003, iar din vara anului 2009 până la 30 iunie 2010, a fost Preşedinte al Consilului de Administraţie. Din 1 iulie 2010, a deţinut  poziţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi CEO Slovak Telekom.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO