ZF 24

Orange redeschide magazinul din Piaţa Victoriei sub un nou concept, construit în jurul programului de economie circulară

Orange redeschide magazinul din Piaţa Victoriei sub un...

Autor: Roxana Rosu

29.09.2023, 15:40 272

Orange România a redeschis magazinul flagship din Piaţa Victoriei, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, sub un nou concept, construit în jurul programului de economie circulară “Re”.

România este printre primele ţări din Grupul Orange care deschide un magazin în care prezintă produse şi servicii cu un impact mai redus asupra mediului.

În oferta magazinului există smartphone-uri recondiţionate, accesorii eco-friendly, precum huse de telefon şi cabluri USB care au ambalaje realizate din materiale 100% reciclabile, biodegradabile şi compostabile, service center, cutia “Re” pentru reciclarea de telefoane, tablete, căşti, smartwatch-uri, cabluri şi baterii.

Obiectivul Orange este ca până în 2025 circa 20% din smartphone-urile expuse în smart shop-ul din Piaţa Victoriei să fie recondiţionate, iar 70% din portofoliul de accesorii eco-friendly să aibă ambalaje biodegradabile şi compostabile.  

 „Construit în jurul programului de economie circulară Re, conceptul-pilot pe care l-am adoptat pentru magazinul din Piaţa Victoriei este încă o dovadă a angajamentului nostru de a ne reduce impactul asupra mediului, obiectivul fiind de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2040. Spaţiul este organizat în funcţie de nevoile clienţilor, astfel încât să le oferim acces la produse sustenabile, la inovaţie şi tehnologie, servicii rapide pentru soluţionarea problemelor tehnice ale dispozitivelor. Aici pot gasi, de asemenea, un loc în care pot recicla în mod responsabil echipamentele care nu mai funcţionează, cu profesionalism din partea colegilor noştri şi cu grijă pentru mediul înconjurător”, a declarat Adrian Pănuţă, Sales & Distribution Director.

Recent, Orange România a anunţat semnarea cu ENGIE Romania a primului său contract de tip vPPA (virtual Power Purchase Agreement), care constă în achiziţionarea virtuală de energie regenerabilă pe termen lung. 

În 2022, Orange a lansat un program prin care instalează panouri solare pe site-uri de reţea şi pe centre de interconectare comunicaţii şi centre de date. La acest moment, pe 3 centre de interconectare din Constanţa, Braşov şi Timişoara au fost instalate aproximativ 650 de panouri solare şi 133 de site-uri de reţea au deja funcţionale panouri solare.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO